Skip to main content

The Evolution of Myopia

Your Results

At -/ years old:

-/ diopter -/ diopter

Ocular axial length will increase with:

-/ mm -/ mm

Patient’s ocular axial length:

-/ mm -/ mm

At -/ years old:

-/ diopter -/ diopter

Ocular axial length will increase with:

-/ mm -/ mm

Patient’s ocular axial length:

-/ mm -/ mm

At -/ years old:

-/ diopter -/ diopter

Ocular axial length will increase with:

-/ mm -/ mm

Patient’s ocular axial length:

-/ mm -/ mm

Percentage reduction of Myopia Progresion

Percentage reduction of Myopia Proresion with the application of the selected treatment compared to monofocal optical correction

At -/ years old:

-/ %

At -/ years old:

-/ %

At -/ years old:

-/ %

Despre

„Myopia Calculator” este un program care permite utilizatorului să fie informat despre progresia miopiei pacientului în funcție de tratamentul selectat, gradul de miopie, vârsta, progresia anuală inițială a miopiei și prezența sau absența factorului familial.
„Myopia Calculator” este un instrument care ajută oftalmologii, medicii și părinții pacienților să aplice date bazate pe cercetări științifice pentru a analiza diverse opțiuni de gestionare și permite medicului să demonstreze și să discute aspectele „riscuri / beneficii” pentru fiecare caz individual.
„Myopia Calculator” poate fi folosit pentru a estima evoluția anuală a miopiei, arătând eroarea de refracție (D) și lungimea axului antero-posterior (mm) care va rezulta în aplicarea sau respingerea tratamentului pentru miopie. Acest lucru este calculat folosind următoarele informații despre pacient:

  • Gestionarea miopiei.
  • Valoarea dioptrică (dioptrii).
  • lungimea axului antero-posterior (milimetri).
  • Vârsta.
  • Gradientul anual de progresie a miopiei (dioptrii/an).
  • Factorul familial.

Utilizând „progresia anuală estimată fără gestionare (tratament)” ca referință metodologică, calculatorul poate fi folosit pentru a determina în ce măsură progresia anuală poate fi redusă cu un scenariu de gestionare a miopiei.

Baza stiintifica

Progresia anuală estimată a miopiei este calculată folosind metodologia de calcul din teza de doctor în științe medicale din 2016 a Dr. șt. Med. Rodica Bilba cu tema „Eficiența tratamentului și profilaxia progresiei miopiei dobândite necomplicate”. Materialele prezentate în teză sunt rezultatul propriilor cercetări și realizări științifice și sunt brevetate: la Agenția de Proprietate Intelectuală a Republicii Moldova:

1. Patent de invenție Nr: 39 MD 39 Z A61F 9/00, A61B 18/12, A61N 5/067, A61H 5/00, A61H 39/00. „Metodă de tratament pentru miopia progresivă dobândită necomplicată.”. Bîlba Rodica, Ghidirimschi Tatiana, Bendelic Eugen. Cererea depusă la 30.06.2009, BOPI nr. 6/2009.

2. Patent de invenție Nr. 1639, MD 1639 Z A61B 3/00, A61B 10/00. Metodă de prognostic al evoluției miopiei în funcție de gradientul de progresie anuală la copii. Bîlba Rodica, Necula Gheorghe. Cererea depusă la 31.08.2022, BOPI nr. 8/2022.

3. Patent de invenție Nr. 1640, MD 1640 Z A61B 3/00, A61B 10/00. Metodă de prognostic al evoluției miopiei în funcție de gradientul de progresie anuală. Bîlba Rodica, Necula Gheorghe. Cererea depusă la 31.08.2022, BOPI nr. 8/2022.

Cum functioneaza

Aplicația prezintă diferite opțiuni / scenarii de gestionare și rezultatele posibile pentru trei ani. Ca indicație pentru utilizarea acestei metode este informarea și avertizarea pacienților cu miopie dobândită necomplicată de grad mic și mediu despre evoluția miopiei fără tratament, precum și despre rezultatele obiective, bazate pe date științifice, ale fiecărei metode de tratament propuse.

După introducerea datelor necesare, programul efectuează calculații conform algoritmului dezvoltat și prezintă date despre evoluția anuală a miopiei în funcție de sferoechivalent (în dioptrii) și lungimea axului antero-posterior (în milimetri). Aceste date sunt prezentate și pentru un interval anual de trei ani consecutivi de la vârsta curentă a utilizatorului.

Rezultatele calculațiilor sunt prezentate în funcție de metoda de tratament inițial aleasă comparativ cu aplicarea corecției optice monofocale. De asemenea, datele sunt prezentate atât în valori absolute, cât și în procente, numeric și grafic.

Disclaimer medical

„Myopia Calculator” este un program care furnizează doar informații și nu ar trebui considerat ca sfat medical sau de tratament. Utilizatorii nu ar trebui să se bazeze pe acesta pentru diagnostic medical sau recomandări de tratament. Informațiile furnizate prin acest program nu substituie sfatul medical profesionist, diagnosticul sau tratamentul. Tot conținutul, inclusiv textul, video, imagini și informații, disponibile prin aceast program, este destinat doar informării generale. Utilizatorii sunt încurajați să consulte medicul lor sau alt furnizor de îngrijire medicală profesionist pentru confirmarea și revizuirea oricărei condiții medicale sau a informațiilor privind tratamentul obținute prin aceast program.

NU AR TREBUI NICIODATĂ SĂ VĂ BAZAȚI PE NICI O INFORMAȚIE OBTINUTĂ UTILIZÂND ACEAST PROGRAM PENTRU ORICE DIAGNOSTIC SAU RECOMANDARE DE TRATAMENT MEDICAL. NU AR TREBUI NICIODATĂ SĂ ÎNLOCUIȚI SFATUL MEDICAL PROFESIONIST DE LA MEDICUL DVS. SAU DE LA UN ALT FURNIZOR DE ÎNGRIJIRE MEDICALĂ PROFESIONIST CU INFORMAȚIILE PRIMITE DIN ACEAST PROGRAM. NU AR TREBUI NICIODATĂ SĂ IGNORAȚI SFATUL MEDICAL PROFESIONIST SAU SĂ ÎNCETINIȚI CĂUTAREA TRATAMENTULUI MEDICAL PE BAZĂ DE INFORMAȚII PE CARE LE-AȚI VĂZUT SAU ACCESAT PRIN ACEAST PROGRAM. DACĂ AVEȚI ÎNTREBĂRI SPECIFICE DESPRE ORICE PROBLEMĂ MEDICALĂ, AR TREBUI SĂ CONSULTAȚI MEDICUL DVS. SAU UN ALT FURNIZOR DE ÎNGRIJIRE MEDICALĂ PROFESIONIST. DACĂ CREDEȚI CĂ ÎNTÂMPINAȚI ORICE PROBLEMĂ MEDICALĂ, AR TREBUI SĂ CĂUTAȚI IMEDIAT ASISTENȚĂ MEDICALĂ.

Informațiile furnizate de această aplicație sunt furnizate „așa cum sunt” fără nicio reprezentare sau garanție, exprimată sau implicită. Myopia calculator nu face nicio reprezentare sau garanție cu privire la informațiile medicale sau altele din aceast program.

MYOPIA CALCULATOR NU ESTE RESPONSABIL SAU RĂSPUNZĂTOR PENTRU NICIUN SFAT, CURS DE TRATAMENT, DIAGNOSTIC SAU ORICE ALTĂ INFORMAȚIE, SERVICII SAU PRODUSE OBȚINUTE PRIN UTILIZAREA ACESTUI PROGRAM.

rogresia anuală estimată este calculată folosind date din teza de doctorat a Dr. șt. Med. Rodica Bilba cu tema „EFICIENȚA TRATAMENTULUI ȘI PROFILAXIA PROGRESIEI MIOPIEI DOBÂNDITE NECOMPLICATE”. Materialele prezentate în teza de doctorat sunt rezultatul propriilor cercetări și realizări științifice și sunt brevetate la Agenția de Proprietate Intelectuală a Republicii Moldova, numărul:

1. Patent de invenție nr. 39 MD 39 Z A61F 9/00, A61B 18/12, A61N 5/067, A61H 5/00, A61H 39/00. „Metodă de tratament pentru miopia progresivă dobândită necomplicată.”. Bîlba Rodica, Ghidirimschi Tatiana, Bendelic Eugen. Cererea depusă la 30.06.2009, BOPI nr. 6/2009.

2. Patent de invenție nr. 1639, MD 1639 Z A61B 3/00, A61B 10/00. Metodă de prognostic al evoluției miopiei în funcție de gradientul de progresie anuală la copii. Bîlba Rodica, Necula Gheorghe. Cererea depusă la 31.08.2022, BOPI nr. 8/2022.

3. Patent de invenție nr. 1640, MD 1640 Z A61B 3/00, A61B 10/00. Metodă de prognostic al evoluției miopiei în funcție de gradientul de progresie anuală. Bîlba Rodica, Necula Gheorghe. Cererea depusă la 31.08.2022, BOPI nr. 8/2022.

Pentru sfaturi și tratament al miopiei, utilizatorii ar trebui întotdeauna să consulte un specialist în oftalmologie și Optometrie care poate efectua testele necesare și să ofere sfaturi corespunzătoare. Cu cercetări în curs de desfășurare în domeniul gestionării miopiei, nu garantăm exactitatea sau aplicabilitatea informațiilor furnizate în prezent pe site pentru utilizarea viitoare. Programul Myopia Calculator ar trebui tratat ca informație și nu constituie un sfat. Utilizatorii ar trebui să consulte un specialist relevant în oftalmologie și Optometrie dacă au orice îngrijorări legate de ochi sau de sănătatea generală ca rezultat al conținutului sau utilizării acestei aplicații. Myopia Calculator nu prezintă nicio garanție sau reprezentare, exprimată sau implicită, cu privire la exactitatea, completitudinea, actualitatea sau utilitatea informațiilor conținute sau referite în aceast program. Myopia Calculator nu asumă niciun risc pentru utilizatorul individual și/sau utilizarea informațiilor de către profesioniștii din domeniul sănătății. Aceste informații sunt furnizate doar în scopuri informative generale și nu constituie un sfat.