Skip to main content
Ziua Miopiei, 12-13 octombrie 2023

Stimați Medici Oftalmologi și Optometriști,

Avem plăcerea să vă prelungim o invitație călduroasă de a participa la conferința „Ziua Miopiei”, care va avea loc în Chișinău, Republica Moldova, în perioada 12-13 octombrie 2023. Această conferință reprezintă un eveniment semnificativ dedicat sănătății ochilor și miopiei, oferindu-vă o oportunitate de a vă îmbunătăți cunoștințele și de a intra în contact cu colegi profesioniști din domeniu.

Detalii ale Conferinței:

Numele Evenimentului: Ziua Miopiei
Dată: 12-13 octombrie 2023
Locație:   Complexul sociocultural universitar     
Strada Nicolae Testemițanu 25, Chișinău, Republica Moldova.

Conferința „Ziua Miopiei” își propune să adune oftalmologi și optometriști pentru a discuta despre cele mai recente tendințe în diagnosticul și tratamentul miopiei, precum și pentru a explora strategii eficiente de prevenție și management. Veți face parte dintr-un grup select de experți care își vor împărtăși cunoștințele și experiențele într-un mediu interactiv și captivant. Veți avea oportunitatea de a învăța de la specialiști de primă clasă și de a vă îmbunătăți abilitățile profesionale.

Programul conferinței va include:

  • prezentări;
  • sesiuni de discuții pe diverse subiecte relevante;
  • ateliere practice;
  • expoziții care prezintă cele mai recente tehnologii și instrumente din domeniul oftalmologiei.

INVITAȚI SPECIALI:

Marino Formenti

PROF. MARINO FORMENTI

Dr. Formenti a absolvit Universitatea din Montreal, Facultatea de Optometrie. Deține o practică privată în Veneția și a servit, de asemenea, în Forțele Aeriene ale Statelor Unite, ca optometrist civil în Italia, timp de mai mult de un deceniu. În prezent, practică profesia de optometrist atât în Canada, cât și în Italia. De la început, Controlul Miopiei a fost un punct de referință în practica sa. Este membru al Academiei Internaționale de Optometrie. Marino este profesor asociat de Optometrie la Universitatea din Padova, Departamentul de Fizică, Facultatea de Științe. A fost Președinte al Academiei Italiene de Ortocheratologie – AIOK pentru trei mandate și este în prezent Președinte al Academiei Europene de Ortocheratologie – EurOK și Președinte al Academiei Internaționale de Ortocheratologie. Ține prelegeri în întreaga lume pe teme legate de controlul miopiei.

Antonio Calossi

Dip. Optometrist, FBCLA, FIACLE

A absolvit în Optică la Istituto Superiore di Optometria „Vasco Ronchi”, Vinci (FI) în anul 1980 și s-a specializat în Optometrie în 1983 la Școala IRSOO de Optică și Optometrie (Vinci, Italia).
Până în ’97 a fost membru al echipei Dr. Franco Verzella.
Între 1988 și 1994 a fost lector la Școala IRSOO de Optometrie (Vinci, Italia). În prezent este consultant didactic pentru școli, asociații științifice și furnizori de educație continuă.
Principalele domenii de interes didactic sunt lentilele de contact, ochiul anterior și optică vizuală.
În 2007 a fost ales profesor de Lentile de Contact la Universitatea din Torino (Italia).
În 2011 a fost ales profesor de Lentile de Contact la Universitatea din Florența (Italia).
De asemenea, are o practică specializată în lentile de contact și optometrie în Certaldo (Florența, Italia) și, în calitate de consultant independent, este implicat în programe de cercetare și dezvoltare în domeniile diagnosticului ocular, topografiei corneene, aberrometriei, chirurgiei refractive, lentilelor de contact și ortocheratologie.
Deține un brevet pentru lentile de ortocheratologie, drepturile de autor ale unui algoritm de ablație corneană și o formulă de calcul a puterii IOL (lentilă intraoculară).
Este membru al British Contact Lens Association (BCLA), International Association of Contact Lens Educators (IACLE), Accademia Italiana Lenti a Contatto (AILAC) și Accademia Italiana di Ortocheratologia (AIOK).
Membru al Asociației pentru Cercetare în Viziune și Oftalmologie (ARVO), Societatea Europeană de Chirurgie de Cataractă și Refractivă (ESCRS), Societatea Internațională de Chirurgie Refractivă (ISRS), Societatea Optică a Americii (OSA) și Contact Lens Association of Ophthalmologists (CLAO);
Este membru fondator al Società Optometrica Italiana (SOptI), Accademia Italiana Lenti a Contatto (AILAC), European Academy of Optometry and Optics (EAOO) și European Academy of Orthokeratology (EurOK);
Conferențiar al American Board of Opticianry and National Contact Lens Examiners (SUA).
Contribuie ca evaluator la mai multe reviste. A fost lector în cadrul mai multor întâlniri optometrice și oftalmologice, a publicat mai multe articole științifice în reviste cu recenzii de specialitate, a scris o carte despre fiziologia vederii, o monografie despre calitatea optică a corneei și 18 capitole de carte în 14 cărți de oftalmologie.

Jaume Paune

DOO, M.Sc.

Licențiat în Optică și Optometrie și Master în Optometrie și Științele Vederii la Barcelona Tech (UPC). În prezent își desfășoară studiile de doctorat în controlul miopiei cu lentile cu gradient periferic. A fost distins de Consiliul Național Spaniol de Optică și Optometrie pentru lucrările sale referitoare la „Controlul Miopiei cu Lentile de Contact” în 1992 și pentru „Un Nou Design de Lentilă de Contact pentru Ortokeratologie Nocturnă în Hiperopie” în 2010. Este membru al Academiei Internaționale de Ortokeratologie și deține un brevet pentru lentile de ortokeratologie și alte două brevete pentru design de lentile de contact. Lucrează într-o practică clinică la Centro Médico Teknon din Barcelona, Spania.

Juan Bolivar

Diplomat în Optică și Optometrie (OOD) (Universitatea din Granada, 1997, Spania) și Expert în Optometrie Clinică Avansată (Universitatea Europeană din Madrid, 2005).
Președinte al European IAOMC Fellowship din 2019. Membru al Academiei Europene de Ortokeratologie și Controlul Miopiei (Budapesta, 2015). Profesor extern de contactologie avansată în cadrul Masterului de Optică și Optometrie la Universitatea din Granada, începând cu anul 2016.
Este prezent la conferințe naționale și internaționale. Are 25 de ani de experiență, iar timp de 20 de ani a gestionat propria sa clinică în sudul Spaniei (Alcala la Real).
Domeniile sale de specializare sunt contactologia avansată (în special Ortho-k) și detectarea precoce și managementul optometric al tulburărilor retiniene.

Pierre Brémont

Expert în lentile de contact

Pierre Brémont, un optometrist desăvârșit cu pasiune pentru îngrijirea viziunii. Și-a obținut diploma în Optometrie la prestigioasa Universitate Paris XI în anul 2012. Cu o carieră ce se întinde pe parcursul unei decade, expertiza lui Pierre a fost esențială în avansarea ortocheratologiei în Europa.
Începând cu anul 2010, Pierre este profund implicat în domeniul ortocheratologiei, contribuind semnificativ la creșterea și rafinarea acestor lentile inovatoare pe piața europeană. Dedicarea sa față de muncă este evidențiată de experiența personală, deoarece el a purtat lentile Ortho-K timp de impresionant 7 ani.
În afara activității clinice, influența lui Pierre se extinde către educație. Este un lector de seamă și facilitator de seminarii, împărtășindu-și cunoștințele profunde despre Ortokeratologie cu colegii profesioniști și tinerii optometriști. Din 2016, a jucat de asemenea un rol esențial în domeniul cercetării și dezvoltării la SwissLens, consolidând și mai mult moștenirea sa ca inovator în acest domeniu.
Pierre Brémont este membru în consiliul de conducere al asociației EurOK și un membru distinct al Asociației Franceze de Optometrie (AOF), fapt ce atestă angajamentul său față de avansarea domeniului și colaborarea cu experți similari.
În rezumat, Pierre Brémont este un optometrist care îmbină experiența extinsă, dedicarea personală și angajamentul pentru educație pentru a aduce contribuții semnificative în lumea Optometriei, ortocheratologiei și cercetării și dezvoltării de vârf în industria optică.

Olga Ryabenko

Vicepreședinte și Membru al Consiliului de Administrație al Academiei Europene de Ortokeratologie, Italia (EurOk).

Expert acreditat al Academiei Internaționale de Ortokeratologie, SUA (Fellow IAO). Membru al Societății Internaționale pentru Lentilele Sclerale, SUA. Fondatoarea „Școlii de Topografie” – un proiect educațional pentru oftalmologi cu scopul de a îmbunătăți nivelul de cunoștințe în domeniul topografiei corneene.

Daniela Goicea

Specialist în oftalmologie (1999) Coordonator al Secțiunii de Sud-Est a Europei a Academiei Europene de Ortokeratologie și Control al Miopiei – EurOK (2017) Specializare în managementul miopiei și tratarea cheratoconului. Specialist acreditat în prescrierea lentilelor de contact ortocheratologice Paragon CRT, Menicon Precilens, Procornea și RGP Designer. Proprietar al clinicii de oftalmologie și control al miopiei – Focus Optic București – cu peste 10.000 de pacienți mulțumiți. Organizator al congreselor medicale naționale „Ziua Miopiei” în România (2011, 2019, 2022), cu participarea a peste 150 de specialiști medicali. Experiență în prescrierea lentilelor de contact pentru adulți și copii – peste 1000 de copii au fost echipați cu succes cu lentile ortocheratologice și lentile moi multifocale. Trainer în prescrierea lentilelor de contact și speaker în congrese și întâlniri specializate – mai mult de 30 de cursuri susținute și 60 de prezentări, inclusiv prezentarea propriilor rezultate la Vision China Beijing 2018 – „Lentilele de contact moi multifocale pentru controlul miopiei în practica mea – aspecte clinice.”

Vă încurajăm să vă alăturați acestui eveniment important, care vă va oferi oportunități unice de networking și colaborare în cadrul comunității oftalmologice și optometrice. Mai multe detalii despre program, speakerii principali și înregistrare vor fi comunicate în curând.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim la conferința „Ziua Miopiei” și să vă avem alături pentru a contribui la dezvoltarea și avansarea domeniului oftalmologic și optometric.

Cu cele mai bune urări,
Echipa Conferinței „Ziua Miopiei”